Humlegården arbetar aktivt med att minska klimatavtrycket

- Genom att realtidsmäta energiförbrukningen i samtliga fastigheter har våra tekniker möjlighet att driftoptimera på ett bättre sätt. Under perioden 2004-2012 sänkte vi energiförbrukningen för uppvärmningen med ca 30 procent och under perioden 2008-2012 sänktes förbrukningen för fastighetsel med ca 23 procent, säger Rebecka Yrlid, hållbarhetschef på Humlegården Fastigheter. Vi har dessutom utvecklat en app för Iphone och Ipad som vi erbjuder våra kunder för att hjälpa dem att sänka sin elförbrukning. På så vis görs inte bara ekonomiska besparingar utan vi är alla med och bidrar till minskad miljöpåverkan.

Humlegården är ett fastighetsbolag i Stockholm som hela tiden strävar efter att bli bättre i det de gör, och därmed även när det gäller energibesparingar och klimatavtryck. De har utvecklat ett koncept som de kallar Green Fingerprint som hjälper fastighetsägare och lokalhyresgäster att spara energi och pengar.

Inom konceptet har de skapat en app för att hyresgästerna ska kunna vara med och påverka sin förbrukning. Genom appen kan man se elförbrukningen i realtid, vilka besparingar som uppnåtts och hur dessa påverkar CO2-utsläppen.

 

Kontakt Humlegården

Jeanette Ljungberg 08-678 92 28

  • Dela